İZMİR ARAÇ KİRALAMA

İZMİR ARAÇ KİRALAMA

23.11.2022 12:23:44
İZMİR ARAÇ KİRALAMA

Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri İzmir, Ege’nin ortasında ve İzmir Körfezi çevresinde yer alıyor. İzmir ve çevresindeki birbirinden güzel yerlere ulaşmanız için en pratik yöntemlerden biri araç kiralamak. Rentaral Adnan Menderes Havalimanı şubesinden araç kiralama ve rentacar hizmeti alabilirsiniz.

Mükemmel havasıyla sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak olan şehirde, güne sıcak bir boyoz yedikten sonra Alsancak Kordon’da yürüyüş yapıp sahil şeridini keşfederek başlayabilirsiniz. İzmir, büyük bir şehir olmasına rağmen, sakin ve rahat insanlarıya özellikle İstanbulluları şaşırtıyor. Deniz kokan sokakları, farklı kültürlerin buluşma noktası olması nedeniyle zengin bir kültürel ve tarihi geçmişe sahip olan kentin merkezinde gezilip görülmesi gereken yerler saymakla bitecek gibi değil. Hem kenti hissetmek hem de soluklanmak için Konak’taki Kemeraltı Çarşısı, Karataş’taki Asansör, İzmir Fuar Alanı’nda bulunan Kültürpark, Saat Kulesi, Doğal Yaşam Parkı, St. Polycarp Kilisesi mutlaka görülmeli. Kumrusuyla meşhur olan İzmir’in çöp şişini de tatmadan şehirden ayrılmamanızı tavsiye ederiz. İzmir’e gelmişken biraz da Ege keyfi yaşamak isteyenler için şehir civarındaki belli başlı alternatiflere de bir göz atalım.
 

Efes Antik Kenti

Ege’de bulunan ve tarihin en güzel örneklerinden biri olan Efes Antik Şehri, helenistik dönemden günümüze ulaşmış muazzam bir kültürel mirastır. İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içinde bulunan antik kenti yaz döneminde gezmeye karar verirseniz, mutlaka açık renk ve rahat kıyafetler giymenizi, güneşten ve sıcaktan korunmak için gereken önlemleri almanızı tavsiye ederiz. Tümüyle mermerden yapılmış ilk kent olma özelliğine sahip Efes Antik Kenti’nde mutlaka görmeniz gereken yapılar ve eserlerin başında Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Antik Tiyatro, Meryem Ana Evi ve St. John Kalesi gelmektedir.

Ulaşım: Adnan Menderes Havalimanı’ndan 50 dakika sürüş mesafesinde bulunan Efes Antik Kenti’ne dilerseniz İzmir şehir merkezinden de E87 otoyolu üzerinden aynı sürede ulaşabilirsiniz.


Alaçatı

Son yılların en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, Ege Denizi’ne kıyısı bulunan, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle aslında. Rüzgar sörfüne elverişli plajları ile öne çıkan Alaçatı, tarihi taş evleri, son 6 yıldır gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali ve özellikle yaz döneminde adından söz ettiren beach club’larıyla hem bolca eğlenebileceğiniz hem de muhteşem bir hafta sonu tatili geçirebileceğiniz bir belde.

Ulaşım: İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 85 km uzaklıkta olan Çeşme, Alaçatı’ya aracınızla E881 otoyolu üzerinden yaklaşık 1 saat 10 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. 

+90 216 515 85 25
  • KORDONBOYU MAH. ANKARA CAD. IST MARINA B BLOK NO: 147 B İÇ KAPI NO: 377 Kartal / İSTANBUL
  • +90 216 515 85 25
  • info@rentaral.com
© 2023 - Tüm Hakları Saklıdır.
Whatsapp İçin Tıklayınız
GİRİŞ YAP